Kapteenit

Uusia sääntöjä ja uusia tuulia 2019

Golfvuosi 2019 on käynnistymässä kohisten myös Etelä-Savossa. Useilla kentillä on päästy pelaamaan harvinaisen aikaisessa vaiheessa. Jopa Vuokatissa Katinkulta on avannut kenttänsä! Ja täytyy myöntää, että on ollut mukava seurata ihmisiä niin rangella kuin kentälläkin, kun ihmiset huiskivat shortseissa ja lyhythihaisissa paidoissa. Tuttuuden ja turvallisuuden tunnetta tuo myös ihmisten kommentit kauden alkaessa: swingi ei ole talven aikana hävinnyt mihinkään – sama slaissi kuin viimeksi lokakuun viimeisellä kierroksella.

Tätä golfvuotta tulee ainakin alkuvuodesta hallitsemaan mittava sääntöuudistus ja sen käyttöönotto. Uudistuksia sääntöihin on tehty paljon ja osa niistä tuntuu olevan pelaajille vielä hakusessa. Näin varmasti meillä itse kullakin. Kiinnostuksesta sääntöjä kohtaan kertoo myös Golflehden artikkeli, missä todettiin seurojen sääntöinfotilaisuuksien vetäneen ennätysmääriä ihmisiä.
Mikkelissä sääntöinfo pidetään maanantaina 6.5. kello 17.00 alkaen. Paikkana on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun A-talon luentosali. Kouluttajana totutusti Arto Teittinen. Yritämme saada tuohon tilaisuuteen myös uusia sääntökirjoja myyntiin. Sääntökirjahan on nyt poikkeuksellisesti A3-kokoa eli huomattavasti isompi kuin aikaisemmin ja se on myös kuvitettu. Säännöistä on saatavilla myös pienempi bägi-versio mitä varmaankin tullaan ajastaan tilaamaan myös klubille.
Tuo 6.5. pidettävä sääntöinfo järjestetään yhteistyössä Golf Porrassalmen kanssa. Viime vuonna pidimme yhteisen tilaisuuden ja siitä saatu palaute ole hyvä. Seurojen välistä yhteistyötä ei vieläkään liene liikaa ja siksi on kaiketi hyvä pyrkiä luontaiseen yhteistyöhön naapureiden kanssa.

Naiset polkaisevat oman kautensa käyntiin päivää aikaisemmin eli 5.5. klo 15. Naisten kapteenina on aloittanut Nina Jussi-Pekka. Kiitokset Raija Karille hienosti ja ansiokkaasti hoidetusta toimikaudesta.

Uusia tuulia on myös seuratoiminnan puolella. Jukka Härkönen veti ansiokkaan ja työntäyteisen kymmenvuotisen puheenjohtajakauden ja katsoi nyt ajan olevan otollinen vaihtaa kapulaa. Kiitos Jukalle seuran johtamisesta ja siitä toiminnasta, mitä teit seuramme eteen. Uutena puheenjohtajana maaliskuun lopulla aloitti Mika Lahti. Seuratoiminnan johtaminen ei ole uutta Mikalle, joten tästä on hyvä lähteä eteenpäin. Tärkeänä ihmisenä seuran toiminnassa aloitti huhtikuun alussa kahvio- ja caddiemaster – toiminnasta vastaavana Kaisa Neuvonen. Toivotamme hänet todella lämpimästi tervetulleeksi kehittämään seuratoimintaa myös kahvion näkökulmasta.

Kevään myötä on hyvä itse kunkin kerrata myös perusasioita. Tällä ei nyt viitata siihen, että muistathan poistaa viime syksyiset banaanit ja syksyn sateissa kastuneet varasukat bägistä. Jotta meillä kaikilla olisi edessä miellyttäviä pelihetkiä, meidän kaikkien vastuulla on huolehtia kentästämme. Mailoja saa aina uusia, mutta meillä on vain yksi kenttä josta meidän pitää pitää huolta. Haravoidaan siis bunkkerit, korjataan lyöntijäljet ja alastulojäljet viheriöillä. Yksi vakava ja iso asia, mikä nousi viime kesänä esille, oli golfin ytimessä oleva toisten pelaajien huomioiminen ja heidän tervetulleeksi toivottaminen. Otetaan kaikki vastaan omiin peliryhmiimme ja pyritään tutustumaan toisiin pelaajiin. Haasteena voisi olla pelata tänä kesänä niin monen eri pelaajan kanssa kuin mahdollista.
Hyvää golfkesää kapteenien puolesta

Nina ja Mauno