Unkarissa huristellaan myös golfmopolla

24.09.2018

Pelasin golfia Unkarin matkallani syyskuun puolivälissä. Kenttä oli Greenfield Golf Bükissä Länsi-Unkarissa lähellä Itävallan rajaa. Reikiä oli 18 ja kentän pituus keltaiselta teeltä 5721 metriä ja punaiselta teeltä 5041 metriä. Tiiauspaikkoja oli kaikkiaan kuusi: miehille neljä eli Champ, Back, Standard ja Front ja naisille kaksi eli Back ja Standard. Champ-teeltä kentän pituus oli 6499 metriä. Seurakuntamatkan tiukan ohjelman vuoksi ehdin kiertää vain etuysin. Maasto oli tasainen ja joillekin väylille oli rakennettu esteeksi pieniä mäkiä. Vesiesteitä oli runsaasti ja kauniita kivisiä kaarisiltoja siellä täällä. Paikallissäännöissä annettiin vapaa droppi, jos pallo makasi juuren päällä. Pelikokemus oli mukava eikä palloja kadonnut paljonkaan. Komeat pyökkimetsät reunustivat väyliä. Eräällä reiällä oli pieni koivikko kuin muistuttamassa Suomesta. Väylät ja viheriöt olivat kärsineet kuivuudesta. Ajoin golfautolla kuin Kimi Räikkönen ja ehdin parissa tunnissa kiertää yhdeksän väylää. Sunnuntai-iltapäivänä kentällä oli tilaa eikä tarvinnut odotella. Mitä lysti sitten maksoi? Greenfee oli 26 euroa (18 h) ja mailavuokra 12 euroa eli yhteensä 38 euroa. Naapurireiällä eräs nainen ajoi golfmopolla. Tuleekohan siitä uusi muoti?

Aarre Kunnas