Uusi viikkokisa puhuttaa senioreita

19.06.2019

Kuluvan kauden alusta on pelattu uudenlaista viikkokisaa, jossa yleistä, naisten ja seniorien kisaa voi pelata kolmena päivänä. Tavoitteena on ollut lisätä viikkokisojen pelaajamäärää ja uudistaa pelimuotoja. Ohessa on senioritoimikunnan puheenjohtajan Kimmo Kauston arvio uudesta viikkokisasta seniorien näkökulmasta.

Mikkelin Golf senioritiedote

Senioritoimikunta ja seuran hallitus ovat saaneet paljon palautetta uudistuneesta tavasta pelata viikkokilpailu kolmen päivän aikana. Palautetta on tullut pelisysteemin puolesta ja sitä vastaan. Senioreiden osalta palautteen sisältö riippuu paljolti ikäryhmästä, jota kukin edustaa. Seniorit ovat iso pelaajaryhmä, joka myös muuttuu joka vuosi. Kaksi vuotta sitten golfliitto laski senioreiden ikärajan 50 vuoteen, mikä meidänkin seurassa tarkoittaa sitä, että senioreissa on edustettuna useampaa sukupolvea ja useita nuorempia senioreita, jotka kilpailevat aktiivisesti. Iäkkäämpi senioriryhmä on kokenut, että täksi kaudeksi tehty muutos on ”poistanut” perinteeksi muodostuneen senioreiden tiistaikilpailun.

Senioritoimikunta keskusteli yhdessä kilpailutoimikunnan kanssa asiasta perusteellisesti. Päädyttiin pitämään viikkokilpailu kolmepäiväisenä, mikä ei millään muotoa poista mahdollisuutta pelata tiistaisin, kuten aiemminkin on pelattu. Päätökseen vaikutti tasavertaisesti nuorempien ja ”uusien” senioreiden palaute. Nuoremmat seniorit ovat erittäin tyytyväisiä mahdollisuuteen osallistua seniorisarjaan myös keskiviikkona ja torstaina. Näin entistä useammalla on mahdollisuus olla mukana seuran senioritoiminnassa. Senioripelaajat ovat, kuten todettu, iso ja seuratyön kannalta merkittävin pelaajaryhmä. Hyvin helposti vain käy niin, että isossa ryhmässä omaksi ryhmäksi tunnistetaan vain oma ikäryhmä ja peliporukka, eikä muisteta, että meitä senioreita on seurassa tälläkin hetkellä ikävuosien 50 – 90 välillä kaiken ikäisiä ja monia ryhmittymiä.

Senioritoimikunnan tehtävä on kuunnella jokaisen palautetta ja edistää senioritoimintaa niin, että siitä pääsee osalliseksi jokainen seniori-ikäinen. Näillä perusteilla viikkokilpailu päätettiin säilyttää ainakin tämän kauden ajan kolmepäiväisenä. Toiveena on, että aikaisempina vuosina tiistaisin pelaamaan tottuneet onnistuvat edelleenkin pelaamaan totutun tavan mukaisesti ja tutuissa peliporukoissaan tiistaisin. Toiveena on myös, että uudet seniori-ikään tulleet pelaajat löytävät paikkansa ja peliaikansa kilpailuissa ja seuran senioritoiminnassa muutenkin. Senioreiden joukko tulee kasvamaan jatkossakin, ja olemme pelaajaryhmä, jonka jäsenet suuren ikäjakauman ansiosta voivat vahvasti ja yhdessä olla vaikuttamassa koko seuran toiminnassa.

Kimmo Kausto
Senioritoimikunnan puheenjohtaja