Kapteenien kesätervehdys – junioreita, senioreita ja sääntöuudistuksia

24.07.2019

Alkaneen golfkesän iloisimpia esityksiä ovat olleet Mikkelin junioreiden esitykset. Juniorit ovat pelanneet omia tourejaan laajalla rintamalla ja menestyneet hienosti. Tuure Lahti on vakiinnuttamassa asemansa alle 21-vuotiaiden kärkiryhmässä. Tsemppiä hänelle edessä oleviin junioreiden reikäpelin SM-kisoihin. Takana isoja askeleita ovat ottaneet Aake Kuoppala, Arttu Tuomainen, Eetu ja Paavo Markkanen. Juuso Pulkkinen ja Onni-Matti Hovila vastasivat kesän komeimmista suorituksista Vierumäellä kansainvälisessä juniorikisassa. Näitä nuoremmissa junioreissa on tulossa vielä upeita ja innokkaita nuoria tyttöjä ja poikia. Seuratoiminnan kannalta nuorten kanssa työskentelevät valmentajat ja vetäjät – Jarno Hovila, Anna-Liisa Immonen ja Eero Kultanen – ansaitsevat isot kiitokset.

Nuoret ovat koko seuratoiminnan kannalta äärimmäisen tärkeitä ihmisiä. On tietenkin hienoa nähdä seuratunnus MG kilpailutulosten listoilla, mutta vieläkin tärkeämpää on se, että golfilla on tulevaisuutta ja tulevaisuuden tekijöitä. Juniorityö on elintärkeää koko lajin ja seuran näkökulmasta.

Yhtä arvokasta ja tärkeää on myös senioreiden toiminta ja pärjääminen. Kilpagolfin saralla Pasi Piispa, Petri Jyräs ja Aki Inoranta nuoremmissa, ja Pentti Partanen hieman kypsempien sarjassa ovat menestyneet hienosti kauden kisoissa. Seuratoiminnan tasolla senioreiden työ niin kentän kuin muunkin toiminnan hyväksi on ollut korvaamatonta ja pyyteetöntä myös tämän kesän aikana. Kaksi isoa seniorikilpailua kentällämme olivat arvokkaita suorituksia niin urheilullisesti kuin myös taloudellisesti.

Kaikille golf ei kuitenkaan ole kilpailemista. Tämä oli yksi keskeinen teema myös tämän vuotisessa kapteenien päivässä. Monessa seurassa koetaan, että seuran toiminta rakentuu vahvasti kilpagolfin ympärille. Yhä enemmän tulisi kuitenkin muistaa myös se ryhmä, joka ei halua kilpailla, mutta voisi osallistua muunlaiseen toimintaan. Tämä haastaakin seuratoimintaa miettimään erilaista tapahtumatuotantoa huomioiden kaikki seuran jäsenet.

Uusista säännöistä kohistiin ennen kauden alkua, mutta ilmeisestikin säännöt on omaksuttu sen verran hyvin, että kesän edetessä niistä ei juurikaan ole keskustelua syntynyt. Tästä huolimatta kapteenien toimesta järjestetään maanantaina 12.8. pienimuotoinen sääntöinfo klubilla. Tarkoituksena on vielä kerrata uusia ja vanhoja sääntöjä ja yrittää miettiä keskeisimpiä pulmakohtia. Jotta illasta tulisi tarpeisiin vastaava, pyydämme teiltä etukäteen kysymyksiä tilanteista, joissa olet jäänyt miettimään, miten toimia sääntöjen mukaisesti. Eli laita sinua mietityttäviä sääntökysymyksiä allaoleviin sähköpostiosoitteisiin, niin kapteenit voivat yrittää etukäteen etsiä oikeita vastauksia.

Toinen pyyntö jäsenistölle: toivomme teiltä ajatuksia, miten kehittää kapteenien toimintaa? Millaista toimintaa voitaisiin organisoida jäsenistölle ja erityisesti, millaisessa toiminnassa sinä voisit olla itse mukana, joko toteuttamassa tai osallistumassa muulla tavalla? Emme siis niinkään kaipaa ideoita toiminnasta jonka joku muu voisi toteuttaa vaan ehdotuksia, missä juuri sinä haluaisit olla osallisena. Myös kaikki muukin palaute kapteeneille on tervetullutta. Ideoita ja ehdotuksia sekä palautetta voit antaa suoraan kasvotusten molemmille kapteeneille joko klubilla tai tarvittaessa sähköpostitse. Kapteenien sähköpostiosoitteet ovat:

Nina Jussi-Pekka: nina.jussi-pekka@hotmail.com

Mauno Saksio: mauno.saksio@mikkelingolf.fi

Ja lopuksi eräänlainen nasse-sedän toivomus: ne lyöntijäljet ja niiden korjaaminen! Korjaamattomia jälkiä tai huolimattomasti haravoituja bunkkereita on yksinkertaisesti aivan liikaa. Erityisesti tiiauspaikat alkavat olla huonossa ruohossa. Itselleni on jäänyt mieleen toteamus ’korjattu lyöntijälki palautuu entiselleen 15 vuorokaudessa, korjaamaton ehkä vuodessa’. Valinta on sinun, mutta itse ainakin pelaisin kentällä missä on ruohoa ja haravoidut bunkkerit.

Hyviä golfhetkiä niin kentällä kuin klubilla

Nina ja Mauno