Mikkelin Nuorisogolfilla menestyksekäs kesä

28.09.2019

Mikkelin Nuorisogolfin eli Mikkelin Golfin ja Golf Porrassalmen yhteisen junioritoiminnan kesäkausi oli täynnä tapahmia. 9-21-vuotiaat nuoret harjoittelivat vuoroviikoin Annilassa ja Mikkelin Golfissa, sekä kiersivät ahkerasti sekä alueellisia, että kansallisia kisoja isolla joukolla.
– Etenkin Itä-Suomen aluesarjoissa Mikkelin Nuorisogolf oli näkyvästi esillä, kertoo valmentaja Jarno Hovila.
Kauden viimeiset kisat olivat Koululiikuntaliiton golfmestikset, jotka pelattiin Nokia River Golfissa 13.9. Kisa on isoin yksittäinen juniorgolfkilpailu ja tänä vuonna osallistujia oli mukana 192. Mikkelin Golfista mukana olivat Juuso Pulkkinen ja Onni-Matti Hovila sekä Golf Porrassalmesta Tuuli Hovila. Pojat 16 SCR sarjassa Juuso Pulkkinen oli 15. ja pojat 13 SCR sarjassa Onni-Matti Hovila 5. Harrastesarjassa Tuuli Hovila oli 8.
– Mikkelin Golfin Tuure Lahti on ottanut ison askeleen eteenpäin pelaajana, Jarno Hovila toteaa.
Lahti pääsi mukaan Finnish Junior Tourin (alle 21 v. pääkiertue) finaaliin 7.-8.9. Lahti aloitti kilpailun kahdella erinomaisella kierroksella (73, 72) ja oli lähellä huippuonnistumista ollen ensimmäisen päivän jälkeen kuudes kuudenkymmenen pelaajan joukossa. Kolmas kierros, 85 lyöntiä, tiputti sijoituksen 28:ksi.
31.8.-1.9. Naantalin Aurinko Golfissa pelattiin 10-16-vuotiaiden valtakunnallinen finaali, johon pääsivät aluesarjojen voittajajoukkueet. Mikkelistä mukana olivat Juuso Pulkkinen, Onni-Matti Hovila ja Jere Immonen. Joukkue sijoittui 11:ksi. Henkilökohtaisissa sarjoissa P12 Immonen oli 11. (96, 98) ja P16 Hovila 5. (78,77) ja Pulkkinen 10. (81,76). Hienoja sijoituksia omissa ikäluokissaan.
– Kauden aikana Mikkelin Nuorisogolf otti useita palkintosijoja kaikista Itä-Suomen alueen osakilpailuista niin tasoituksellisissa kuin tasoituksettomissa sarjoissa. Mukana kisoissa oltiin jopa 20:n juniorin voimin Mikkelin Nuorisogolfin ollen kauden aktiivisin toimija, Mikkelin Nuorisogolfin ohjaaja Heikki Kasila kertoo.

Kilpailut ovat tältä kaudelta ohi ja golfarit jatkavat ulkokauttaan kelien niin salliessa. Marraskuussa juniorit siirtyvät harjoittelemaan seuraavaa kesää varten Savon Golftiimi Areenalle.

– Mikkelin Nuorisogolfilla on sekä kilpa- että harrasteryhmiä. Ohjattu golfin harjoittelu aloitetaan harrasteryhmästä, josta sitten taitojen kehittyessä siirrytään kilparyhmään, Kasila kertoo.