Muista korjata pallon alastulojälki griinillä

27.04.2020

Viheriöön jää jälki, kun pallo laskeutuu siihen ilmasta. Nämä alastulojäljet on korjattava, jotta griinit pysyisivät mahdollisimman hyvässä kunnossa koko kesän ajan.

Paikkaamattomat alastulojäljet aiheuttavat monenlaista ongelmaa. Ne häiritsevät peliä, kun kuopat saavat pallon vaihtamaan putin suuntaa. Lisäksi alastulojäljet voivat edesauttaa erilaisten rikkakasvien leviämistä griineille.

Alastulojälkien paikkaamisessa nopeus on valttia. Hyvin korjattu alastulojälki toipuu ennalleen jopa vuorokaudessa. Paikkaamattomat tai huonosti paikatut jäljet vaativat puolestaan useita viikkoja tervehtyäkseen.

On myös tärkeää korjata alastulojäljet oikein, että ei vahingoita nurmen juuristoa. Älä siis nosta maata alastulojäljen kohdalla ylöspäin vaan työnnä sitä griinihaarukalla kohti keskustaa.

Näin paikkaat pallon alastulojäljen

  • Pidä kierroksella aina griinihaarukkaa mukana. Jos haarukka unohtuu niin jäljen paikkaaminen onnistuu myös tiillä.
  • Työnnä griinihaarukka noin 45 asteen kulmassa alastulojäljen ulkoreunalta kohti jäljen keskustaa.
  • Työnnä maata kohti kuopan keskiosaa varovasti. Toista eri kohdissa niin kauan kunnes alastulokuoppa täyttyy.
  • Alastulojäljen korjaamisen jälkeen griinin pinta voi olla korjatusta kohdasta hieman kohollaan. Taputtele pinta tasaiseksi putterin pohjalla.
  • Jos huomaat griinillä paikkamattomia alastulojälkiä niin korjaa ne samalla.

Löydät videoidut ohjeet alastulojälkien korjaamisesta Mikkelin Golfin Facebook– ja Instagram-sivuilta. Videon katsominen Facebookin kautta ei vaadi sisäänkirjautumista.

Alastulojälkien korjaaminen on yksi niistä asioista, joilla jokainen golfari voi itse vaikuttaa kentän kuntoon. Pidetään yhdessä kentästämme hyvää huolta niin pelaaminen on kaikille mielekkäämpää.

Jokainen paikkaamaton tai huonosti paikattu alastulojälki griinillä on liikaa.