Kaupunkiympäristölautakunnan päätös MG:n toiminnan kannalta suotuisa

1.02.2021

Mikkelin kaupungin maankäyttö ja kaupunkirakenne -yksikkö esitti kaupunkiympäristölautakunnalle asemakaavan muutosta Kirjalan, Lehmuskylän, Tuskun ja Karikon alueella. Esitystä käsiteltiin kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa viime tiistaina 26.1.2020. Toteutuessaan Mikkelin Golfin golfkentän alue olisi kaavoitettu liike- ja vähittäiskaupan käyttöön.

Kaupunkiympäristölautakunta ei kuitenkaan hyväksynyt esitystä, vaan palautti sen uudestaan valmisteltavaksi. Syynä oli, että esitetty asemakaava ei toteuta voimassa olevan maakuntakaavan ja yleiskaavan toteutumista pohjoisosaltaan. Esitetyssä kaavamuutoksessa laaja kaupunkivihreä -merkintä, eli golfkentän alue, oli osoitettu rakentamiseen, minkä vuoksi esitys oli yleiskaavan vastainen. Yleiskaava on voimassa vuoteen 2040 asti.

Päätös ja siihen liittyvät liitteet ovat luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Asemakaavamuutos palaa nyt siis uudestaan valmisteltavaksi ja palaa myöhemmin uudistettuna kaupunkiympäristölautakunnan käsiteltäväksi. Viime viikon kaupunkiympäristölautakunnan päätös oli erävoitto Mikkelin Golfin kannalta.

Mikkelin Golfin hallitus seuraa aktiivisesti asian etenemistä ja tiedottaa mahdollisista vaikutuksista kenttään ja seuran toimintaan.