KILPAILUSÄÄNNÖT

KILPAILUTOIMINTA MIKKELIN GOLF RY:SSÄ

Päivitetty 31.5.2022

  

1. TASOITUSRAJAT (= tarkka tasoitus):

Miehet -36.0, Naiset -36.0

Tasoituksella -54 pääsee pelaamaan Midnight Openissa, Miesten perjantaissa, naisten viikkokilpailuissa ja muissa vain naisille tarkoitetuissa kilpailuissa.

Kilpailuissa suurin sallittu pelitasoitus (slope) on 36, naisten viikkokilpailuissa ja muissa vain naisille tarkoitetuissa kilpailuissa 54.

Kilpailuihin voidaan ottaa kilpailijoita, joiden tasoitus on korkeampikin, mutta he pelaavat tarkkaa tasoitusta 36 vastaavalla pelitasoituksella (paitsi naisten viikkokilpailuissa ja muissa vain naisille tarkoitetuissa kilpailuissa, joissa kilpailutasoitus on max. 54).

 

2. SEURANMESTARUUSKILPAILUT

Miehet ja naiset pelaavat 36 reikäisen lyöntipelimestaruuden Golfliiton suosittaman aikataulun mukaisena viikonloppuna.

Seuran pistebogey-mestaruudet pelataan 18 reikäisenä kilpailuna kilpailukalenterin mukaisesti. Pistebogey-sarjoina pelataan: Miehet, naiset, seniorit, juniorit

Osallistumisoikeus seuranmestaruuskilpailuihin on jokaisella seuran jäsenellä tasoitusrajat huomioonottaen.

 

3. OSUUSKAUPPA SUUR-SAVON VIIKKOKISA

Osuuskauppa Suur-Savon viikkokisaa pelataan kilpailukalenterissa mainittuina pelipäivinä keskiviikkoisin (kilpailupäivämäärät on määritelty NexGolf:n kilpailukalenterissa). Suur-Savon viikkokisafinaali pelataan kilpailukalenterin mukaisesti.

Viikkokisa on avoin kaikille golfliiton jäsenille, joiden slope-tasoitus on alle 36.

Kilpailutoimikunta toimii tuomaristona, joka määrittelee osakilpailuissa sekä finaalissa poikkeuksellisten olosuhteiden takia peruttavan tai keskeytettävän kilpailun.

Viikkokilpailujen palkintoina jaetaan S-ryhmän  lahjakortteja. Viikkokilpailussa palkitaan hcp sarjassa  I, II ja III. Lisäksi palkitaan paras scr-tulos mikäli kilpailussa on yli 25 osallistujaa. 

Viikkokisan kanssa pelataan samaan aikaan naisten ja seniorien omia viikkokilpailuja. Näihin on mahdollista osallistua maksamalla jokaisen sarjan osallistumismaksu erikseen.

 

4. KILPAILUSÄÄNNÖT

Ilmoittautuminen

Jos pelaaja jää ilmoittautumisen jälkeen pois kilpailusta ilmoittamatta hyväksyttävää syytä, peritään häneltä kilpailumaksu ilmoittautumismaksuna, lisäksi se johtaa viikon kilpailukieltoon.

Kilpailujen lähdöt arvotaan. Peliryhmiä voidaan muuttaa sponsorin toimesta. Lisäksi caddiemastereilla on oikeus muokata lähtölistoja ennen niiden julkaisemista, esimerkiksi lähtöaikatoiveiden huomioimiseksi. Viikkokilpailuissa ryhmät voi muodostaa vapaasti HCP-rajojen puitteissa.

Mikkelin Golfissa voit maksaa kilpailumaksun etukäteen Nexgolfin kautta ilmoittautumisen yhteydessä.

Kilpailun keskeyttäminen

Pelaaja saa keskeyttää pelin vain:

 • jos toimikunta on pelin keskeyttänyt
 • jos hän uskoo, että salama aiheuttaa vaaratilanteen
 • jos hän odottaa toimikunnan ratkaisua epäselvästä tai kiistellystä asiasta
 • jos hänellä on muu pätevä syy tai sairastuminen

Kilpailun keskeytyminen

 • Mikäli kilpailu joudutaan peruuttamaan tai keskeyttämään, eikä sitä voida jatkaa, kilpailumaksu siirtyy käytettäväksi seuraavissa kilpailuissa.
 • Pelaajan on noudettava lippu, jota käytetään maksuna tulevassa kilpailussa

Kilpailun keskeytyminen ukkosen takia, sumutorven käyttökoodi kilpailuissa

 • Yksi pitkä sumutorven signaali: Keskeytä peli välittömästi, pelaaja merkkaa pallon sille paikalle missä se on.
 • Kolme lyhyttä sumutorven signaalia: Keskeytä peli, pelaaja saa pelata reiän loppuun.
 • Kaksi lyhyttä sumutorven signaalia: Pelaaminen jatkuu, kun pelaajat ovat siirtyneet palloille. 

Tuomarit

Kilpailuissa epäselvät tilanteet tulee saattaa kilpailutoimikunnan tietoon ja toimikunta ratkaisee tapauksen mahdollisimman nopeasti.

Päätöksistä ei voi valittaa.

 Muut säännöt kilpailuissa

 • Häiriökäytös, kentän tahallinen vaurioittaminen tai tahallisen vaaratilanteen aiheuttaminen toista pelaajaa kohtaan johtaa kilpailusta sulkemiseen ja jatkorangaistuksiin, joista päättää seuran kapteenit
 • Kilpailuryhmissä tulee olla vähintään yksi täysi-ikäinen pelaaja. Kilpailuryhmissä tulee olla vähintään yksi perheen ulkopuolinen kilpailija.
 • Caddiemaster ja kilpailutoimikunta valvoo ryhmien toimintaa kilpailuissa. Niin caddiemastereilla kuin toimikunnalla on oikeus puuttua epäkohtiin.
 • Kilpailijan nimi ja tasoitus tulee esiintymään lähtöluettelossa, tulosluetteloissa, sekä Suomen Golfliiton internet-sivuilla ellei pelaaja ole sitä sopinut toisin tasoitustoimikunnan kanssa.
 • Kilpailuissa voi saada vain yhden palkinnon. Palkinto annetaan eri sarjassa paremmalle sijoitukselle eli jos scr-sarjassa kolmas ja pb/hcp-sarjassa toinen niin palkinto hcp-sarjan toinen.
 • Etäisyyttä mittaavan laitteen käyttö on sallittu.
 • Kilpailuissa golfauton käyttö on sallittu. Pelaajilla, joilla on olemassa lääkärintodistus Golfauton käyttöön, on varauslistalla etusijalla. Tämän jälkeen 70 täyttäneet pelaajat saavat. Mikäli golfautoja on ylimäärin, voi kuka tahansa kilpailijoista varata auton käyttöönsä. 
 • 13-vuotiaat ja sitä nuoremmat kilpailijat saavat halutessaan pelata punaiselta tiiltä.
 • 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat pelaajat saavat halutessaan pelata punaiselta tiiltä.

Naisten viikkokilpailut

Naisten viikkokilpailut pelataan Osuuskauppa Suur-Savon viikkokisan yhteydessä 9 reiän kilpailuina.

Naisten viikkokilpailun säännöt löytyvät Naistoimikunnan tiedotteista seuran verkkosivuilta ja naisten tiedotuskansiosta.

 

5. SIIRTOSÄÄNTÖ

Kun pallo on missä tahansa pelialueen lyhyeksi leikatulla osalla (tai tarkoin määritellyllä suppeammalla alueella), pallon saa rangaistuksetta nostaa ja puhdistaa. Ennen pallon nostamista pelaajan pitää merkitä pallon paikka. Pallo pitää nostamisen jälkeen asettaa enintään suljetun tuloskortin mitan päähän alkuperäisestä sijaintipaikastaan, ei kuitenkaan lähemmäksi reikää, ei esteeseen eikä viheriölle.

Pelaaja saa asettaa pallonsa vain kerran, ja pallo on asettamisen jälkeen pelissä (sääntö 20-4). Mikäli pallo ei pysy asettamiskohdassa paikallaan, sovelletaan sääntöä 20-3d. Jos asettamisen jälkeen paikalleen jäänyt pallo myöhemmin liikkuu, pelaaja ei saa rangaistusta ja pallo pelataan uudesta sijaintikohdastaan, ellei jokin muu sääntö määrää toisin.

Jos pelaaja laiminlyö pallon merkitsemisen ennen pallon nostamista, tai jos pelaaja liikuttaa palloa muulla tavoin, kuten pyörittämällä mailalla, hän saa yhden lyönnin rangaistuksen.

 

 6. NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT

–       Kilpailuissa noudatetaan R&A:n sekä USGA:n virallisia sääntöjä.

–       Viimeisin virallinen ja voimassa oleva sääntökirja on vuodelta 2019.

 

Kilpailutoimikunta pidättää itsellään oikeuden kilpailuja koskeviin muutoksiin. 

 

Mikkelin Golf ry

Kilpailutoimikunta