KILPAILUSÄÄNNÖT

KILPAILUTOIMINTA MIKKELIN GOLF RY:SSÄ

Päivitetty 11.4.2023

  

1. TASOITUSRAJAT (= tarkka tasoitus):

Miehet -36.0, Naiset -36.0

Kilpailuissa suurin sallittu pelitasoitus (slope) on 36. Tasoituksella -54 pääsee pelaamaan Midnight Openissa, naisten viikkokilpailuissa ja muissa vain naisille tarkoitetuissa kilpailuissa.

Kilpailuihin voidaan ottaa kilpailijoita, joiden tasoitus on korkeampikin, mutta he pelaavat tarkkaa tasoitusta 36 vastaavalla pelitasoituksella (paitsi yllä mainituissa poikkeuksissa).

2. SEURANMESTARUUSKILPAILUT

Miehet ja naiset pelaavat 36 reikäisen lyöntipelimestaruuden Golfliiton suosituksen mukaisesti 19.-20.8.2023.

Seuran pistebogey-mestaruudet pelataan 18 reikäisenä kilpailuna 19.-20.8.2023. Pistebogey-sarjoina pelataan: Miehet, naiset, seniorit, juniorit.

Osallistumisoikeus seuranmestaruuskilpailuihin on jokaisella seuran jäsenellä tasoitusrajat huomioiden. Pelaaja voi osallistua kaikkiin sarjoihin mihin hän on oikeutettu.

 

3. VIIKKO-OPEN

Viikko-open pelataan kilpailukalenterissa mainittuina pelipäivinä ja kaikki kilpailut löytyvät NexGolf:n kilpailukalenterissa. Osa viikko-open kilpailuista pelataan vapailla lähdöillä.

Viikko-open kilpailut ovat avoimia kaikille Golfliiton jäsenille, joiden slope-tasoitus on alle 36.

Viikko-open palkintoina jaetaan lahjakortteja. Viikko-open kilpailussa palkitaan hcp-sarjassa I, II ja III. Lisäksi palkitaan paras scr-tulos lahjakortilla

Viikko-open kilpailun kanssa voidaan samaan aikaan pelata naisten ja/tai seniorien omia viikkokilpailuja. Samana päivänä pelattaviin kilpailuihin on mahdollista osallistua maksamalla jokaisen kilpailun osallistumismaksu erikseen.

 

4. KILPAILUSÄÄNNÖT

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu pääasiassa NexGolfin kautta. Jos pelaaja jää ilmoittautumisen jälkeen pois kilpailusta ilmoittamatta hyväksyttävää (esim. sairastuminen) syytä, peritään häneltä kilpailumaksu ilmoittautumismaksuna, lisäksi se johtaa viikon kilpailukieltoon.

Kilpailujen lähdöt arvotaan. Peliryhmiä voidaan muuttaa sponsorin toimesta. Lisäksi Caddiemastereilla on oikeus muokata lähtölistoja ennen niiden julkaisemista, esimerkiksi lähtöaikatoiveiden huomioimiseksi.

Mikkelin Golfissa voit maksaa kilpailumaksun etukäteen Nexgolfin kautta ilmoittautumisen yhteydessä.

Pelaamisen keskeyttäminen

Pelaaja saa keskeyttää pelin vain jos hänellä on pätevä syy (esim. sairastuminen).

Kilpailun keskeyttäminen seuran toimesta

  • Mikäli kilpailu joudutaan peruuttamaan tai keskeyttämään, eikä sitä voida jatkaa, kilpailumaksu siirtyy käytettäväksi seuraavissa kilpailuissa ja pelaajan on noudettava välittömästi kilpailun keskeytymisen jälkeen Caddiemasterilta pelilippu, jota käytetään maksuna tulevassa kilpailussa.

Kilpailun keskeyttäminen ukkosen takia, sumutorvi.

– Yksi pitkä sumutorven signaali: Keskeytä peli välittömästi, pelaaja merkkaa pallon sille paikalle missä se on.

– Kolme lyhyttä sumutorven signaalia: Keskeytä peli, pelaaja saa pelata reiän loppuun.

– Kaksi lyhyttä sumutorven signaalia: Pelaaminen jatkuu, kun pelaajat ovat siirtyneet palloille.

Tuomarit

Kilpailuissa epäselvät tilanteet tulee saattaa kenttä- ja kilpailutoimikunnan tietoon ja toimikunta ratkaisee tapauksen mahdollisimman nopeasti.

Päätöksistä ei voi valittaa.

 Muut säännöt kilpailuissa

  • Häiriökäytös, kentän tahallinen vaurioittaminen tai tahallisen vaaratilanteen aiheuttaminen toista pelaajaa kohtaan johtaa kilpailusta sulkemiseen ja jatkorangaistuksiin, joista päättävät seuran kapteenit.

  • Kilpailuryhmissä tulee olla vähintään yksi täysi-ikäinen pelaaja. Kilpailuryhmissä tulee olla vähintään yksi perheen ulkopuolinen kilpailija.

  • Caddiemaster sekä kenttä- ja kilpailutoimikunta valvovat ryhmien toimintaa kilpailuissa. Caddiemastereilla sekä kenttä- ja kilpailutoimikunnalla on velvollisuus puuttua havaittuihin epäkohtiin.

  • Kilpailijan nimi ja tasoitus tulee esiintymään lähtöluettelossa ja tulosluetteloissa, sekä Suomen Golfliiton internet-sivuilla ellei pelaaja ole sitä sopinut toisin kenttä- ja kilpailutoimikunnalla kanssa.

  • Kilpailussa voi saada vain yhden palkinnon, mikäli ei toisin ole ilmoitettu. Palkinto annetaan eri sarjassa paremmalle sijoitukselle eli jos scr-sarjassa kolmas ja pb/hcp-sarjassa toinen niin palkinto on hcp-sarjan toinen.

  • Etäisyyttä mittaavan laitteen käyttö on sallittu.

  • Kilpailuissa golfauton käyttö on sallittu. Pelaajilla, joilla on olemassa lääkärintodistus golfauton käyttöön, on varauslistalla etusijalla. Tämän jälkeen varausjärjestys on vanhimmasta pelaajasta alkaen ikäjärjestyksessä. Mikäli golfautoja on käytettävissä, voi kuka tahansa kilpailijoista varata auton käyttöönsä.

  • 13-vuotiaat ja sitä nuoremmat kilpailijat saavat halutessaan pelata punaiselta tiiltä.

  • 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat pelaajat saavat halutessaan pelata punaiselta tiiltä.

Naisten viikkokilpailut

Naisten viikkokilpailut pelataan 9 reiän kilpailuina kaudella 2023 tiistaisin.

Naisten viikkokilpailun säännöt löytyvät Naistoimikunnan tiedotteista seuran verkkosivuilta ja naisten tiedotuskansiosta.

 

5. SIIRTOSÄÄNTÖ

Mikäli siirtosääntö on tiillä yksi voimassa saa pallon ollessa missä tahansa pelialueen lyhyeksi leikatulla osalla (tai tarkoin määritellyllä suppeammalla alueella), pallon saa rangaistuksetta nostaa ja puhdistaa. Ennen pallon nostamista pelaajan pitää merkitä pallon paikka. Pallo pitää nostamisen jälkeen asettaa enintään 15 cm päähän alkuperäisestä sijaintipaikastaan, ei kuitenkaan lähemmäksi reikää, ei esteeseen eikä viheriölle.

Pelaaja saa asettaa pallonsa vain kerran, ja pallo on asettamisen jälkeen pelissä (sääntö 20-4). Mikäli pallo ei pysy asettamiskohdassa paikallaan, sovelletaan sääntöä 20-3d. Jos asettamisen jälkeen paikalleen jäänyt pallo myöhemmin liikkuu, pelaaja ei saa rangaistusta ja pallo pelataan uudesta sijaintikohdastaan, ellei jokin muu sääntö määrää toisin.

Jos pelaaja laiminlyö pallon merkitsemisen ennen pallon nostamista, tai jos pelaaja liikuttaa palloa muulla tavoin, kuten pyörittämällä mailalla, lisätään hänen tulokseensa yhden lyönnin rangaistus kyseisellä väylällä.

 

6. NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT

Kilpailuissa noudatetaan R&A:n sekä USGA:n virallisia sääntöjä.

Viimeisin virallinen ja voimassa oleva päivitys astui voimaan 1.1.2023.

Kenttä- ja kilpailutoimikunta pidättää itsellään oikeuden kilpailuja koskeviin muutoksiin.

 

Mikkelin Golf ry.

Kenttä- ja kilpailutoimikunta